گروه سياسي دانا: اختلاف مجمع روحانيون مبارز و حزب کارگزاران سازندگي روزبهروز نمود بيشتري پيدا ميکند. براي حل يا کاهش اين اختلافات چندين جلسه مشترک برگزار کردهاند؛ ولي تاکنون نتيجهبخش نبوده است. آنها تاکنون نتوانستهاند براي دادن يک ليست مشترک براي انتخابات شوراي شهر و يا يک فرد واحد براي انتخابات رياستجمهوري با هم به توافق برسند. پيشبينيها نيز حاکي از اين است که به اين راحتي نميتوانند به يک جمعبندي واحد برسند.
برآيند رفتارهاي هاشمي رفسنجاني اينگونه القا مي کند که خود يا فردي به نيابت از ايشان پا به عرصه انتخابات مي گذارد. سخنان عصر ديروز هاشمي در ديدار جمعي از فعالان حوزه رسانه و فضاي مجازي، همه ترديدها و احتمالات را در مورد فعاليت هاي انتخاباتي او از بين مي برد.
وي در پاسخ به برخي حضار که از او خواستند وارد عرصه انتخابات شود، اظهار داشت: اگر مطمئن بودم کسي غير از من نميتواند شرايط کشور را تغيير دهد، لحظهاي ترديد نميکردم و وارد عرصه ميشدم ولي فعلاً بناي ورود به صحنه را ندارم.
اين گونه صحبت ها حکايت از وجود يک قصد جدي براي ورود به انتخابات مي باشد و شايد نوعي زمينه سازي براي جولان در عرصه انتخابات باشد.
هر چند حسن روحاني عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي که به نامزدي احتمالي وي اشاره داشت، گفته است: خيلي ها با من مشورت کردهاند اما هنوز به اين نتيجه نرسيده ام که بيايم يا نه؟ اما احتمالات نسبت به حضور او به عنوان کانديداي رياست جمهوري يازدهم وجود دارد.
سايت انتخاب نزديک به هاشمي رفسنجاني نيز با تاييد اين خبر اطلاعات بيشتري درباره کانديداتوري حسن روحاني اعلام کرد و نوشت: "حسن روحاني با حمايت آيت الله هاشمي، گروه هايي از اصولگرايان و اصلاح طلبان کانديداي رياست جمهوري مي شود."
با اين وجود فعلاً تحليل ها به سمت گزينه نيابتي هاشمي که حسن روحاني مي باشد، سوق پيدا کرده است. و اکثراً بر "گزينه مورد نظر هاشمي بودن" روحاني نوافق دارند.
حجت الاسلام علي عسگري،مشاور پارلماني مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام و نماينده پيشين مشهد در مجلس هفتم در اين زمينه در گفتگو با خبرگزاري آريا گفته است: طبيعي است در بين کانديداهايي که تا کنون مطرح شده اند بنا بر مسئوليتهاي گذشته وفعلي آنها و ارتباطشان با رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام ، دکتر حسن روحاني رييس مرکز تحقيقات و استراتژيک مجمع که در واقع اتاق فکر مجمع محسوب مي شود و با توجه به مطالعاتي که درمورد موضوعات متنوع و مربوط به سياستهاي کلي نظام و راهبردهاي کشور و نظام در آنجا صورت مي گيرد بنده فکر مي کنم ايشان در شرايط فعلي نزديک ترين کانديدا به آيت الله هاشمي باشند هر چند که آقاي هاشمي تا به حال ازکسي نام نبرده اند.
از طرفي با مطرح شدن کانديداتوري حسن روحاني براي انتخابات رياست جمهوري 92، محمد خاتمي در ديدار تعدادي از جوانان دانشجو گفته است:"جبهه اصلاحات اقبالي به حسن روحاني نشان نخواهد داد و وي نمي تواند راي اصلاح طلبان را جذب کند. مواضعي که او در کتابش درباره دولت و مجلس اصلاحات گرفته باعث رنجش دوستان شده است." خاتمي همچنين از حسن روحاني به عنوان کانديداي مطلوب هاشمي نام برده است.
در همين راستا سيد محمد خاتمي نسبت به فعاليت هاي انتخاباتي کارگزاران بويژه شخص کرباسچي بدگمان شده و رفتارهاي آنان را در تقابل با سيستم اصلاح طلبان ارزيابي کرده است.
با فعال شدن هاشمي براي انتخابات و فعاليتهاي تک رويانه حزب کارگزاران سازندگي، برخي از مشاوران خاتمي از اين وضعيت انتقاد کرده و گفتهاند که هاشمي نه تنها انسجام ايجاد نکرده بلکه چندپارگي موجود در اصلاح طلبان را تعميق بخشيده است.
سيد حسن خميني نيز در تحليلي هم سو با خاتمي در رابطه با کانديداتوري حسن روحاني گفته است که اين فرد هويت اصلاح طلبي ندارد و آدم هاشمي است.
موسوي خوئيني ها نيز در ماههاي اخير در جلسه اصلاح طلبان به صراحت با ايده دولت وحدت ملي که از سوي هاشمي رفسنجاني مطرح شده است مخالفت کرده و گفته:"ما نبايد فريب طرح هاي سرکاري را بخوريم که هيچ خريداري در ميان اصلاح طلبان ندارد. ما زير بار کانديداتوري امثال ولايتي و ناطق نوري و حتي حسن روحاني نخواهيم رفت. اصلاح طلبان با گزينه خود مي آيند ولو شکست بخوريم. هاشمي با اين طرح مي خواهد سر اصلاح طلبان کلاه بگذارد و ما را به بيراهه بکشاند."
با اين وجود احتمال پيوستگي اين دو جريان در کشور بسيار ضعيف است و با نزديک شدن به انتخابات، احتمال تقابل جدي بين کارگزاران به محوريت هاشمي و اصلاح طلبان با محوريت خاتمي مي رود . اين را هم نبايد دور از دهن داشت که اگر اين دو جريان بتوانند در مقابل يک رقيب مشترک به اجماع برسند، قطعاً ورق بر مي گردد و همچون ادوار گذشته پيوستگي را خواهيم ديد ولي چيزي که امروز مشاهده ميشود چيزي جز انشقاق فکري و عملي در اين دو جريان نمي باشد.